shutterstock_2233738219-scaled.jpg

Un psihic întărit și echilibrat înseamnă o imunitate crescută, lucru esențial în viata de zi cu zi. Ajutați de câteva modalități de echilibrare emoțională, mintea va percepe că deține controlul, lucru care va diminua atât anxietatea, cât și stresul.

Este dovedit faptul că în situațiile de criză și stres, comportamentul nostru se accentuează în funcție de personalitatea noastră. De ce avem nevoie în astfel de cazuri? Ei bine, de persoane care ne pot ajuta să lam decizii echilibrate, sigure, fără a exagera în acțiuni. Să ne raportăm la situațiile din jurul nostru care au avut un final pozitiv și potrivit așteptărilor. Atenția noastră să fie îndreptată către surse credibile și etc.

Citește și: 5 lucruri vitale pe care nu le știai despre imunitate și sistemul imunitar

Este important să găsim activități pe care le putem face pentru a ne relaxa și a ne echilibra din punct de vedere psihologic. Echilibrul psihologic ne ajută să luăm decizii echilibrate și benefice nouă. Fie că petrecem mai mult timp cu partenerul de cuplu, că medităm, citim o carte bună sau luăm lecții de dans, important e să ne destindem. Calitatea vieții se va îmbunătăți simțitor, dar și imunitatea odată cu aceasta.

Sistemul imunitar are nevoie de nutrienți de calitate, iar asta zilnic, de preferat. Cercetătorii admit că oamenii care trăiesc în sărăcie și se hrănesc prost sunt mai vulnerabili în față infecțiilor decât ceilalți. Așa că recomandă o dietă echilibrată, cu un raport corect între proteină animală, fructe, legume și carbohidrați de bună calitate.

Citește și: Imunitatea din farfurie. Cum putem să transformăm alimentația în aliatul nostru – Ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică

Nu e niciun dubiu că sportul, practicat cu regularitate, e unul din pilonii cei mai importați ai unei vieți echilibrate. Ajută la o stare generală  de bine, de sănătate, ceea ce implicit susține sistemul imunitar.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro