navalnii-e1627305734631.jpg
Site-ul liderului opoziției ruse, Alexei Navalnii, a fost blocat de Roskomnadzor, Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media.

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliaţii săi cei mai apropiaţi, citat de Adevărul.ro.

„Potrivit unei decizii a Parchetului general, 49 de site-uri au fost blocate”, a scris Volkov pe Twitter, precizând că este vorba în special de site-ul lui Navalnîi şi de cel al principalelor sale organizaţii. Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie şi a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le efectiv în afara legii.

Una dintre cele mai recente publicații de pe site, făcută înainte de blocare, a fost o investigație asupra afacerilor și a imobilelor familiei președintelui Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin.

<!–

–> <!–

–>

Amintim că Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

 

Preluat de la: diez.md