fake-news_0-920x574-1-1.jpg
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că va bloca un site din Moldova care instigă la ură, război sau la violență prin conținutul său. 

Potrivit unui comunicat emis de SIS, în procesul de colectare de date despre surse cu conținut online care instigă la ură, război sau la violență a fost identificat portalul web www.vkurse.md, ce distribuie pe teritoriul Republicii Moldova informații de proveniență externă, la bază fiind materialele difuzate de agențiile de presă din exteriorul țării care justifică agresiunea militară contra puterii legal alese din Ucraina.

Ca urmare, prin Ordinul Directorului Serviciului de Informații și Securitate Nr. 12 din 25 februarie 2022, în temeiul punctelor 26-28 ale Dispoziției Nr.1 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, a fost solicitată blocarea site-ului web menționat ca sursă care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2002.


Amintim că ieri, 24 februarie, în Moldova a fost introdusă stare de urgență pentru 60 de zile în contextul situației din Ucraina și a valului mare de refugiați ce ajung pe teritoriul țării noastre.

Pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md