google-play-music-10.jpg
Serviciul de streaming de muzică Google Play Music va fi închis în 2020, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să își mute ușor listele de melodii în YouTube Music.

Google a dezvoltat o unealtă care permite migrarea conținutului – liste, preferințe etc. – pe noua platformă. Compania a pariat, în 2018, pe YouTube Music, deoarece pe platforma de partajare video sute de milioane de oameni merg deja zilnic pentru a asculta muzică. Mai mult, studiile au arătat că utilizatorii sunt mai dispuși să plătească un abonament pentru muzică la un serviciu marca YouTube, transmite go4it.ro.

Platforma Google are însă mult de recuperat în fața rivalelor. Piața de streaming de muzică este dominată de suedezii de la Spotify, cu 113 milioane de abonați care plătesc. Pe locurile doi și trei se află Apple Music și Amazon Music, cu 60 de milioane, respectiv 55 de milioane de abonați.

Împreună, cele două servicii marca Google au 20 de milioane de utilizatori care plătesc lunar.

YouTube Music fără reclame costă 9,99 dolari pe lună. Pentru 11,99 dolari/lună, utilizatorii primesc și YouTube fără publicitate. Abonamentul la Spotify costă tot 9,99 dolari pe lună.

Utilizatorii de Google Play Music vor primi un link prin intermediul căruia vor transfera conținutul în noul serviciu de streaming. Utilizatorii își vor putea încărca în continuare propriile fișiere MP3 pe platformă, în limita a 100 000 de melodii. Mai mult, listele au fost mărite de la 1 000 la 5 000 de piese.

Podcast-urile vor fi mutate într-o altă aplicație, numită Google Podcasts.

Preluat de la: diez.md