Sergiu_Duca_2_7983.jpg
Sergiu Duca este un om care nu stă pe loc. Zi de zi, an de an, evoluează în meseria pe care o practică. Și în acest sens, Tekwill Academy îl ajută foarte mult. A venit la Tekwill Academy în noiembrie 2017 pentru cursul de Cyber Security & Networking. Nu a venit singur, ci cu prietena sa.

Sergiu încurajează fetele să facă IT și crede cu toată tăria că ele pot fi profesioniste desăvârșite în tehnologiile informaționale. Așa că, împreună, de câteva ori pe săptămână, vin aici pentru a învăța și a experimenta lucruri noi în IT.  Sergiu_Duca_3_7998

Sergiu are o experiență în IT de 6 ani. „Am lucrat în domeniul ingineriei, rețelisticii, iar acum lucrez în calitate de administrator de sistem. Eu am venit la Tekwill Academy deja cu ceva experiență, prin urmare, nu am fost un novice. De aceea, mi-a fost mai ușor și interesant la curs. Și pot să spun că în această perioadă am acumulat multe cunoștințe noi”, povestește tânărul.

Sergiu_Duca_1_8014

Sergiu e foarte mulțumit că are posibilitatea să facă Cisco Cyber Security & Networking

în Republica Moldova. Scopul său acum este să obțină certificarea în acest domeniu. „Este un curs internațional și, respectiv, certificatul obținut după absolvirea acestuia și susținerea examenelor este recunoscut în foarte multe țări. Cursul e mult mai complex decât ceea ce știam eu. Și asta îmi place. Am posibilitatea să învăț, aici și acasă, iar în paralel, pot să lucrez. E ca și o universitate de seară”, spune Sergiu, care adaugă că în acest domeniu logica rămâne mereu aceeași, dar comunicarea și partajarea de pachete în rețelistică se schimbă. Și pentru că totul avansează, specialiștii în domeniu trebuie să țină pasul.

Sergiu_Duca_4_7969

Ca și tuturor persoanelor care vin la Tekwill Academy, lui Sergiu Duca îi place spațiul prietenos în care își petrece timpul, indiferent că e la ore sau la o cafea cu prietenii. „Deși sunt înconjurat de colegi, atmosfera nu e ca la facultate. E o relație prietenoasă. Chiar dacă vin obosit după lucru, aici anturajul este relaxant și mă simt fain. Apropo, foarte mult depinde și de mentor. Conținutul este același peste tot, dar felul cum este predat și cum îl însușim, iată aici depinde de mentor și, desigur, de noi, cei care venim la curs. Tekwill Academy mă inspiră să vreau să știu mai mult”.

Sergiu Duca este încrezător că va reuși în cariera sa în IT. Poate va fi în Moldova sau poate peste hotarele ei, pentru că odată cu obținerea certificatului internațional în Network & Cyber Security, el are libertatea de a alege țara unde să își caute un loc de muncă.

Sergiu_Duca_2_7983

La Tekwill Academy fiecare își poate descoperi și urma vocația în domeniul IT. Accesează site-ul Tewill Academyînscrie-te la programul de instruire și pășește sigur spre o carieră frumoasă în cea mai dinamică și inovatoare industrie a prezentului și viitorului. Dacă ai întrebări, nu ezita să scrii un mesaj la [email protected] sau să suni la numărul de telefon 079975242.

***

Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri privind cele mai solicitate și actuale tehnologii, metodologii și procese de lucru în domeniul IT. Tekwill Academy a fost creată și funcționează cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC TEKWILL”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. Grație unor parteneriate cu mari vendori internaționali precum Cisco și Oracle, Tekwill Academy furnizează conținuturi autorizate și oferă acces la certificări recunoscute pe plan internațional.

Preluat de la: diez.md