Seghei-Lavrov.jpg

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu pentru compania națională de televiziune și radio de stat din Belarus că Republica Moldova, la fel ca Ucraina, încearcă să anuleze tot ce este rusesc.

Această declarație a lui Lavrov vine în contextul în care Maia Sandu a promulgat pe 19 iunie legea securității informaționale, care prevede interzicerea difuzării știrilor din Rusia.

„Din păcate, acum Moldova încearcă să întreprindă aceeași anulare [ca în Ucraina] a tot ce este rusesc. Președinta [Maia Sandu] a semnat o lege care prevede că nu vor mai fi știri din Rusia în Moldova. Este trist”, a spus Lavrov în cadrul interviului.

În prezent, știrile și emisiunile cu caracter politic sau militar din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră, inclusiv Rusia, sunt interzise prin decizia Comisiei Situații Excepționale. Odată cu intrarea în vigoare a legii securității informaționale, aceste produse media nu se vor mai regăsi în grilele de emisie nici după expirarea stării de urgență.

Potrivit legii securității informaționale, 50 % din conținutul străin difuzat de posturile TV vor reveni țărilor UE, SUA și statelor care au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră. Opoziția parlamentară califică noile prevederi drept o „instituire a cenzurii”.

Preluat de la: diez.md