106055838_3042418529186986_6045685988499310961_n.jpg
Opera Liceu din Barcelona și-a redeschis luni ușile pentru prima dată după o pauză de peste trei luni pentru a dedica un concert special unui public alcătuit din aproape 2 300 de plante decorative.

„Organizatorii spun că intenția lor este aceea de a reflecta absurditatea condiției umane în era noului coronavirus, care îi privează pe oameni de calitatea lor de spectatori”, scrie Reuters.

„Natura a avansat pentru a ocupa spațiile pe care noi le-am furat de la ea”, a declarat producătorul executiv al spectacolului, Eugenio Ampudio, în timpul unei repetiții, când 2 292 de plante decorative au fost aduse și au ocupat toate locurile din sală.

„Putem să ne extindem empatia? Haideți să începem cu arta și cu muzica într-un mare teatru, invitând natura înăuntru”, a adăugat artistul spaniol, referindu-se la Opera Liceu din Barcelona, o clădire cu arhitectură neoclasică și considerată una dintre cele mai mari opere din lume.

Union des Scénographes – UDS

Acest spectacol, intitulat Concert for the Biocene, a devenit posibil după ce Spania a ridicat starea de urgență duminică. Concertul a beneficiat de prezența unui cvartet de coarde care a interpretat compoziţia Crisantemi de Giacomo Puccini, aleasă pentru melancolia și tristețea sa, asemănătoare unui recviem.

Reprezentanții Operei Liceu din Barcelona au avut drept scop reafirmarea valorii artei, muzicii şi a naturii, devenind un fel de „hartă” care să ajute omenirea să revină la activitățile obișnuite după pandemia de COVID-19.

Preluat de la: diez.md