shutterstock_1315831097-scaled.jpg

Atacul de cord nu apare întotdeauna subit, iar simptomele nu sunt mereu atât de intense și de vizibile, precum le vedem în filme, de pildă. În realitate, simptomele unui infarct miocardic pot să evolueze mai lent și să fie mai subtile o perioadă.

Iată care sunt cele mai frecvente 6 semne care prevestesc infarctul, potrivit American Heart Association. Unul dintre acestea te va surprinde!

Citește și: Semnele de INFARCT care apar cu o lună înainte la femei

La fel ca în cazul bărbaților, cel mai frecvent simptom la femei este durerea în piept sau disconfortul. Femeile sunt, însă, mai predispuse să aibă și alte simptome, în mod special dificultate în respirație, greață/vărsături și durere de spate/maxilar.

Unele femei confundă simptomele infarctului miocardi cu afecțiuni mai puțîn periculoase precum gripa, indigestia sau boala de reflux gastro-esofagian sau chiar consideră aceste manifestări ca urmare a procesului firesc de îmbătrânire.

Astfel, orice simptom nou, subit sau un simptom existent care se schimbă în frecvență, durată ori intensitate ar trebui să te îngrijoreze și să te trimită la medic.

Citește și: Primul ajutor în caz de infarct miocardic. Ce trebuie să faci în primele minute

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro