lectura-carti-biblioteca.jpg

La Chișinău va fi lansat Programul de lectură „Chișinăul citește”, ediția a XXI-a. Despre asta a anunțat Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”. Prima activitate a programului se va desfășura în data de 13 februarie, începând cu ora 11.00, la Sediul Central al Bibliotecii Municipale.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele trei cărți incluse în Programul de lectură din acest an, care au fost selectate de juriu, format din scriitori, critici literari și bibliotecari.

Startul programului va fi dat cu prezentarea autorului și volumului pentru categoria „Copii” − Doggy („Cățelușul”), semnat de către Maria Pilchin, care va fi acordată de Viorica-Ela Caraman, critică literară. Prezentarea dată va fi completată de o lectură publică susținută de către Nicu Ciumașu, actor la Teatrul National „Mihai Eminescu”.

Ulterior va fi prezentată și cartea care a fost selectată pentru categoria „Adolescenți” − Cu romanul în vacanță, de Grigore Chiper. Despre autorul va vorbi scriitoarea Moni Stănilă, după care se va continua cu lectura publică oferită de către Nina Lefter, actriță la Teatrul Poetic „Alexei Mateevici” și Teatrul Republican „Licurici”.

Cea de-a treia prezentare a lucrării, categoria „Adulți” − Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu va fi suținută de scriitoarea și jurnalista Paula Erizanu, care la fel, va face și prezentarea autoarei. Aici, se va încheia cu lectura publică conferită de către Nicolae Jelescu, actor și director al Teatrului Poetic „Alexei Mateevici”. 

Evenimentul va fi moderat de către Mariana Harjevschi, directoare generală a BM „B.P. Hasdeu”.

Pe parcursul perioadei desfășurării Programului, februarie-noiembrie, vor fi organizate diverse evenimente publice, așa precum întâlniri cu autorii cărților, prezentări de carte, conferințe literare, înscenări teatralizate etc. Programul se va încheia cu organizarea conferințelor literare, care vor avea loc în luna noiembrie.

Programul de lectură „Chișinăul citește” este de implicare comunitară, care se desfășoară anual, prima ediție având loc în anul 2004. 

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md