profimedia-0884496429.jpg

Cel mai bătrân fotbalist din lume are 57 de ani și nu vrea să se retragă. Fostul internaţional japonez Kazuyoshi Miura a declarat că nu se gândeşte să agațe ghetele în cui, relatează Ouest France.

Atacantul cu părul cărunt, poreclit „Regele Kazu” în ţara să natală, va juca pentru Atletico Suzuka, o echipă din a patra divizie a Japoniei, Japan Football League (JFL), sub formă de împrumut de la Yokohama FC, care joacă în a două divizie.

The New York Times relatează că după fiecare antrenament Miura întră într-o baie de gheață și apoi bea o apă carbogazoasă specială din Italia, pe care o numește „suc de portocale”.

Planurile radicale de dietă și fitness l-au ajutat pe Kazuyoshi Miura să-și țînă sub control vigoarea și capacitatea de efort și să poată rezistă 90 de minute pe teren la 57 de ani.

„Nu am de gând să mă retrag”, a declarat el la o conferinţă de presă. „Pasiunea mea pentru fotbal este puternică, aşa a cum a fost întotdeauna. Pasiunea mea nu se stinge”.

Dietă lui Kazuyoshi Miura este bogată în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi, conține file de friptură și salate. Jucătorul a declarat că, dacă nivelul de fier este vreodată scăzut, va căuta pur și simplu un restaurant local și va mânca niște ficat.

The New York Times relatează că după fiecare antrenament Miura întră într-o baie de gheață și apoi bea o apă carbogazoasă specială din Italia, pe care o numește „suc de portocale”.

Miura a debutat în 1986 cu clubul brazilian Santos şi a mai jucat în Japonia, Italia, Croaţia şi Australia.

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din Asia în anii ’90, el a contribuit la introducerea fotbalului japonez pe hartă atunci când J-League, primul campionat profesionist din Japonia, a fost lansat în 1993.

Citește și: Dieta Japoneză sau dieta pentru slăbire și longevitate

FOTO: PROFIMEDIA, SURSE: Quest France, New York Times

Preluat de la: csid.ro