52924700814_39ca543846_c.jpg

Parlamentul European, împreună cu alte instituții și organizații membre ale UE, organizează cea de-a doua ediție a Școlii Europene a Memoriilor. Programul urmează să aibă loc în orașul Paris din Franța în perioada 8-11 mai.

Proiectul își propune să valorifice memoria solidarității care a condus la o Europă unită. Printre subiectele abordate în cadrul celei de-a doua ediții se regăsesc istoria și memoria celor 10 alegeri europene, evidențiind faptele și cifrele principale ale acestora, precum și implicarea mișcărilor sociale și a cetățenilor în campanii.

Prin prelegeri, ateliere și activități practice, participanții vor fi familiarizați cu cercetările de ultimă generație legate de alegerile europene. Aceștia vor dispune de instrumente pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la trecutul Europei drept cheia către alegeri informate pentru prezent și viitor.

# Organizatorii vor asigura cazare la fața locului, masă și transportul local.
# Costurile de călătorie vor fi rambursate până la limita de 175 de euro.
# Participanții ar trebui să sosească la Paris în după-amiaza zilei de miercuri, 8 mai.
# Programul se va finaliza sâmbătă, 11 mai.
# Participanții din toate statele europene sunt invitați să se înscrie.

Programul integral Școlii Europene a Memoriilor urmează să fie expediat participanților în următoarea perioadă. Candidații selectați vor fi anunțați pe 12 aprilie.

Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 7 aprilie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md