nicu-covaci.jpg

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a fost operat de urgență pe creier. În ultima perioadă, solistul s-a simțit extrem de rău. El s-a plâns că are ametețeli, amorțeli la față și că nu mai putea sta în picioare. Care este starea lui de sănătate după intervenție? 

Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, a ajuns pe mâinile medicilor. Vineri, 22 martie 2024, el a fost operat pe creier la Spitalul Judeţean din Timişoara. Intervenția chirurgicală a decurs bine, iar solistul trupei Phoenix începe să-și revină. În prezent, el se află tot la terapie intensivă.

„Salutare tuturor! Din rațiuni obiective și pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informații despre situația actuală. Nicu a trecut cu succes (încă) un obstacol major! A suferit o intervenție chirurgicală delicată, încheiată cu bine! Prezentăm mulțumiri echipei medicale și tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante! Lui îi urām un sincer: Hai, înapoi pe scenă”, a fost mesajul de pe Facebook-ul formației Phoenix, după operația lui Nicu Covaci.

Citește și: Florin Vasilică a fost operat pe creier. Care este starea lui de sănătate după intervenția chirurgicală

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut la începutul lunii martie, când solistul s-a plâns că îi amorţeşte faţa. Ulterior, vederea i-a fost afectată, așa că a decis să-și facă un RMN. Rezultatele indicau că are probleme grave de sănătate.

Diagnosticul a fost pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara a fost ”proces expansiv intracranian”. Medicii i-au extirpat o tumoră de pe creier. Mostrele au fost trimise deja la laborator, care va arăta dacă este de natură malignă sau benignă.

„Operația a decurs bine, și-a revenit foarte bine, iar în acest moment este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat din spital. Ne bucurăm că a trecut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistică, echipa de medicină internă, echipa operatorie coordonată de profesorul doctor Pleș. Sperăm ca în continuare evoluția să fie una bună, pentru că a fost o operație deloc simplă”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timiș.

„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, spunea Nicu Covaci, în urmă cu câteva săptămâni.

Sursa foto: Facebook Nicu Covaci

Preluat de la: csid.ro