418940657_767865458711836_6132203582411557895_n-1.jpg

Nici în această săptămână nu am uitat să facem o selecție de evenimente educative, dar în același timp relaxante, cu care să îți mai diversifici programul după școală. Student(ă) pentru o zi, vernisaj sau festival de film – orașul Chișinău oferă o varietate de opțiuni pentru toate interesele.

Devino student(ă) pentru o zi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP)! Dacă te interesează aceste domenii, vino pe 16 și 17 aprilie la câteva lecții practice și teoretice la Facultatea de Artă Muzicală, la Facultatea de Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia și la Facultatea de Artă Plastică, Decorativă și Design.

Evenimentul va avea loc la AMTAP (str. Alexei Mateevici, nr. 111). Pentru a participa, te poți înregistra accesând acest link.

Mai multe detalii citește aici.

În cadrul proiectului Cariera Mea va avea loc un training despre explorarea sinelui și despre dezvoltarea empatiei. Acesta va fi susținut de psihologa Diana Pașcan. Trainingul va avea loc în data de 17 aprilie, începând cu ora 16.00 la CRCT ARTICO (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 169).

Intrarea este liberă, însă pentru a participa trebuie să completezi acest formular.

Mai multe detalii citește aici.

Quiz-ul este un joc intelectual distractiv în care echipe formate din cel mult șapte persoane încearcă să acumuleze cât mai multe puncte.

Pentru a participa, este nevoie să îți înregistrezi echipa aici. Taxa de participare este de 60 de lei. Jocul se va desfășura în incinta localului Lake House (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 182) marți, 17 aprilie, începând cu ora 19.30.

Anastasia Gangal te invită la vernisajul expoziției „Cosmos Interior”. În lucrările tinerei, volumul, spațiul și culoarea se contopesc într-o simfonie, unde fiecare lucrare vorbește despre metamorfoza continuă a existenței.

Evenimentul se va desfășura joi, 18 aprilie, cu începere de la ora 18.00. Vernisajul va avea loc la librăria Cartego (str. Vlaicu Pârcălab, nr. 2) din capitală. Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg până pe 5 mai.

Mai multe informații citește aici.

În perioada 19-20 aprilie la Chișinău va avea loc prima ediție a Festivalului de Film Documentar Echoes of One World. Vor fi proiecții de filme documentare care abordează diverse teme sensibile și discuții cu realizatorii producțiilor.

Festivalul se va desfășura la Artcor (str. Serghei Lazo, nr. 22). Intrarea este liberă.

Programul filmelor, dar și alte detalii sunt disponibile aici.

La ediția din luna aprilie a clubului de carte vom discuta volumul de povestiri „Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu. Este o carte accesibilă, de atmosferă, cu note fantastice, despre copilărie, adolescență, prietenie, jocuri, dragoste, marile întrebări și atâtea alte teme.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 13.00. Clubul de carte este găzduit de Librăria din Centru din municipiul Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126). Intrarea este liberă.

Mai multe detalii citește aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md