alexander-grey-eMP4sYPJ9x0-unsplash.jpg

În perioada 15 aprilie-15 mai 2024, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”. Activitatea are în loc în cadrul Programului Național „LecturaCentral” și își propune să sublinieze importanța conștientizării necesității incluziunii sociale/culturale/literare a persoanelor cu dizabilități.

În acest sens, vor fi organizate activități destinate utilizatorilor din cadrul caselor de bătrâni și din centrele de plasament temporar. De asemenea, în cadrul campaniei își va continua activitățile educaționale și inițiativa „Lectura ne unește”, în  colaborare cu instituțiile penitenciare, cu implicarea scriitorilor/experților.

Prin desfășurarea acestei campanii, organizatorii au drept scop oferirea accesului la lectură și informație persoanelor care se confruntă cu dificultăți fizice sau sociale prin:
# promovarea egalității de acces la educație și cultură;
# combaterea izolării și excluziunii sociale;
# promovarea incluziunii și diversității;
# stimularea interesului pentru lectură și învățare continuă;
# sensibilizarea publicului cu privire la nevoile și drepturile persoanelor dezavantajate.

Membrii comunității, persoanele private, instituțiile bugetare, antreprenorii, oamenii de afaceri, editurile, bibliotecile din Republica Moldova sunt invitate să adere la campanie prin donații, care vor fi repartizate către persoane fizice sau instituții precum aziluri de bătrâni, case de copii, persoane fizice din comunități. 

Biblioteca Națională recomandă donatorilor să ofere cărți noi sau într-o stare bună, cărți pentru copii, cărți de colorat sau jocuri de societate. Bibliotecile sunt responsabile de colectarea donațiilor pentru a le redirecționa persoanelor din comunitate.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md