4391971456_4e6df6e296_b.jpg
Mulți oameni sunt obișnuiți să își înceapă ziua cu o ceașcă de cafea. Fără această licoare nu reușesc să se trezească complet, nu se pot concentra și nu dau randament în activitățile zilnice. În același timp sunt și oameni care au nevoie de o doză de energie, dar nu le place cafeaua. Acestora le recomandăm ceaiurile cu efect tonic și energizant. Pe lângă plusul de energie, vin la pachet și cu alte beneficii, scrie sanatate.bzi.ro.

Iată câteva ceaiuri energizante:

#1. Ceaiul negru

Este foarte popular, în special, datorită faptului că are mai puțină cofeină decât cafeaua și oferă efecte stimulatoare mai evidente. Pe lângă acest lucru, ceaiul negru protejează împotriva bolilor cardiovasculare și reduce riscul apariției cancerului.

#2. Ceaiul verde

Este cunoscut datorită proprietăților lui antioxidante. Se știe că infuzia de ceai verde este bogată în vitamine, combate efectele îmbătrânirii, scade riscul apariției cariilor, reglează digestia și, nu în ultimul rând, are efect energizant.

#3. Ceaiul de cătină

Este mai puţin cunoscut pentru efectul lui energizant. Fructele de cătin sunt bogate în acizi graşi, nesaturaţi ce ajută sistemul digestiv. Mai mult, ceaiul este un tonic foarte eficient fiind recomandat în cazul surmenajului, în cazul carenţelor de vitamine, în stările de convalescenţă şi chiar pentru creşterea performanţelor sportive.
Pe lângă surplusul de energie, ceaiul de cătină ajută în cazul ulcerului şi pentru reglarea metabolismului glucidic.

#4. Ceaiul de ginseng

Asemenea ceaiului de cătină este ceaiul de gingseng. Efectul stimulator al acestei plante a făcut ca ea să fie ambalată în diferite forme, de la ceaiuri la tablete. Persoanele cărora le este recomandat acest ceai sunt cele care sunt mai firave și au o rezistență foarte mică la efort.

#5. Ceaiul de aloe vera

Şi acesta este recomandat ca înlocuitor al cafelei. Prin natura ei, planta de aloe vera constituie un supliment nutriţional, calitate preluata şi de ceai. Ceaiul de aloe este un tonic general ce sporeşte starea de bine. Mai mult, acest ceai ajută la regenerarea celulară şi la detoxifierea organismului.

#6. Ceaiul de gingko biloba

Pentru stări de oboseală, crampe musculare, circulaţie periferică deficitară şi tulburări de concentrare, foarte bun este ceaiul de Gingko biloba. Prin substanţele continute acest ceai îmbunătăţeşte capacitatea de stocare a informaţiilor, creşte viteza de transmitere a informaţiilor, are efect antistres şi anxiolitic şi reduce pierderile de memorie.

#7. Ceaiul de guarana

Un ceai energizant mai puţin cunoscut este ceaiul de guarana. Guarana este o plantă cu un conţinut mare de guaranina, substanţă care ajută la recuparea fizică rapidă dupa ce s-a depus efort. Ceaiul din această plantă este un excitant nervos puternic, tocmai de aceea nu este bine să se bea mai mult de o cană pe zi. În plus, consumul acestui ceai îmbunătăţeşte memoria, întăreşte imunitatea, scade apetitul şi măreşte vitalitatea.

Preluat de la: Diez.md