NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9NWFmYjk2NGRlNmRiNmRiODVjMDBlMzVlMmViZGUxYzQ.thumb_.jpg
Un salariat din Franţa va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar de COVID-19, a indicat marţi, 27 iulie, ministra muncii, după ce duminică legislativul francez a votat în favoarea unei controversate extinderi a folosirii respectivului permis.

„Salariaţii nu trebuie lăsaţi să creadă că nu pot avea loc concedieri, în urma votului din parlament, care a respins posibilitatea concedierii persoanelor care nu respectă obligaţia de a se vaccina sau de a avea un permis sanitar. E vorba de dreptul comun din codul muncii, a explicat Elisabeth Borne, citat de Digi24.

Obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii şi extinderea folosirii permisului sanitar au fost adoptate de legislatorii francezi după o nouă zi de mobilizare în stradă a celor care se opun acestor măsuri, considerând că duc la o limitare a libertăţilor civile. Textul adoptat prevede obligaţia de a prezenta un permis sanitar – atestând un test negativ de COVID, vaccinarea sau recuperarea după boală – pentru a avea acces în cele mai multe locaţii publice (cafenele, cinematografe, trenuri, avioane), măsura privindu-i şi pe cei care lucrează în aceste locuri. Noile prevederi se aplică din luna august.

<!–

–> <!–

–>

Preluat de la: diez.md