facebook-si-instagram-vor-permite-utilizatorilor-sa-ascunda-contorul-de-like-urile-pentru-mesaje_29207500.jpg
Facebook va înceta să permită agenţilor de publicitate să targheteze persoanele sub 18 ani pe platformele sale pe baza intereselor lor sau a activităţii lor pe alte site-uri, a declarat compania marţi, 27 iulie, într-o serie de anunţuri despre politicile privind copiii şi adolescenţii.

Modificarea înseamnă că agenţii de publicitate vor putea să vizeze persoanele sub 18 ani numai în funcţie de vârstă, sex sau locaţie pe Facebook, Messenger şi Instagram. Într-o postare, Instagram a motivat decizia spunând că susţine ideea că adolescenţii şi copiii nu au cunoştinţele necesare să ia o decizie în momentul în care se foloseşte acest tip de publicitate, transmite Mediafax.

Utilizatorii Instagram cu vârsta de sub 16 ani vor avea, de asemenea, contul setat automat pe privat atunci când se vor alătura platformei, a spus compania. Cu toate acestea, li se va oferi opţiunea de a trece contul pe public.

Compania a declarat marţi că lucrează şi la o „experienţă Instagram pentru copii”. Acesta a spus că ideea unei aplicaţii axate pe copii şi adolescenţi este de a oferi părinţilor o mai mare transparenţă şi control asupra a ce accesează copiii pe Instagram.

<!–

–> <!–

–>

Mai multe companii importante de social media au lansat, de asemenea, versiuni ale aplicaţiilor lor pentru publicul mai tânăr, de la Messenger Kids la YouTube Kids.

Verificarea vârstei copiilor este o problemă pe multe site-uri de socializare, care interzic copiii sub 13 ani, dar deseori nu reuşesc să identifice şi să elimine utilizatorii minori. Într-un blog separat, marţi, şeful produselor pentru tineret de la Facebook, Pavni Diwanji, a declarat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi această verificare şi a elimina conturile minore.

Instagram a mai spus că lucrează să limiteze accesul la conturile copiilor a adulţilor care prezintă un comportament potenţial suspect.

Preluat de la: diez.md