117239088_2671999383046694_7646108780416567141_o.jpg
România a lansat primul test rapid de depistare a noului coronavirus, acesta a fost produs de două companii. Testul poate detecta anticorpii dați de virus în doar cinci minute și funcționează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice. Testul are avizul Agenției Naționale a Medicamentului pentru producție și comercializare, transmite MEDIAFAX.

Companiile din România care produc testul pot realiza 50 000 de bucăți zilnic, cu posibilitatea de dublare rapidă a acestei cantități, în vreme ce, momentan, statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr.

Testele pot fi folosite pentru testarea în masă a populației și astfel se pot identifica potențiali donatori de plasmă pentru tratarea cazurilor grave. În cazul în care apare vaccinul anti-COVID-19, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinați primii.

În curând, cei care produc vaccinul vor discuta cu autoritățile.

„Are o sensibilitate de 90,60 %, acuratețea lui este de sută la sută, și venim în completarea testelor PCR, și deja știm că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe și durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienților. Așteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituțiile de stat să vedem, nu știau că se fabrică încă în România”, a declarat pentru MEDIAFAX, Sima Ioana, director general Romlab.

Aici găsiți site-ul companiei.

Preluat de la: diez.md