big-cel-mai-mare-numar-de-traversari-prin-punctele-vamale-se-inregistreaza-la-frontiera-cu-romania-1525086453-1280x720-1-1280x720-1.jpg
Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a adoptat în ședința din 16 septembrie, o nouă hotărâre privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova a trecut din zona verde, în cea galbenă.

Joi, 16 septembrie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a adoptat în ședință Hotărârea cu numărul 71 privind aprobarea listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În caz contrar este obligată să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

<!–

–> <!–

–>

Întreaga listă actualizată a țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată aici.</

Preluat de la: diez.md