diez-share-facebook.png
Revista Rolling Stone a publicat lista „celor mai bune 100 de cântece ale secolului XXI”. Astfel, pe primul loc s-a clasat piesa „Crazy in Love” a cântăreţei Beyoncé și rapperului Jay-Z, relatează sâmbătă EFE.

Revista Rolling Stone notează că în anii 2000 s-a produs „o cantitate incredibilă de muzică” şi „am avut norocul să asistăm la debutul carierei unor vedete ca Beyonce, Drake, Jack White sau Adele, dar şi la strălucirea unor staruri deja consacrate, precum Beck, Outkast sau U2”.

Pe primele cinci locuri se poziţionează:

  1. Beyonce – Crazy in Love
  2. M.I.A. – Paper Planes
  3. The White Stripes – Seven Nation Army
  4. Outkast – Hey Ya
  5. Beyoncé şi Jay-Z – 99 Problems

Printre artistele feminine ale căror piese s-au clasat pe locuri fruntaşe se numără Lady Gaga, cu „Bad Romance” – 21,  Amy Winehouse, cu „Rehab” – 20, sau cântăreaţa britanică Adele, cu „Rolling in the Deep” – 8.

Şi artişti latino-americani au fost incluşi pe această prestigioasă listă, redactată de artişti, producători, critici şi experţi ai industriei discografice.

Astfel, piesa „Despacito”, pe care cantautorul portorican Luis Fonsi o interpretează alături de compatriotul său Daddy Yankee şi care a condus lista succeselor şi reproducerile pe Youtube, s-a clasat pe locul 91.

Versiunea aleasă este remix-ul realizat în colaborare cu Justin Bieber.

Daddy Yankee este inclus în topul 100 şi cu piesa „Gasolina”, pe care revista americană o consideră „un punct de cotitură al ascensiunii genului reggaeton în muzica mondială”.

Preluat de la: diez.md