274453419_321813626640960_2672771911074263302_n-9.jpg
Rețeaua de cafenele Starbucks anunță că își suspendă activitatea pe teritoriul Rusiei, în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei.

„Continuăm să urmărim evenimentele tragice care se desfășoară și, astăzi, am decis să suspendăm toată activitatea comercială din Rusia, inclusiv livrarea tuturor produselor Starbucks. Partenerul nostru licențiat a fost de acord să întrerupă imediat operațiunile magazinului și va oferi sprijin celor aproape 2 000 de parteneri din Rusia care depind de Starbucks pentru existența lor.

Prin această situație dinamică, vom continua să luăm decizii care sunt fidele misiunii și valorilor noastre și vom comunica cu transparență”, a anunțat brandul.

Săptămâna trecută, CEO-ul Starbucks, Kevin Johnson, a publicat o scrisoare publică prin care și-a exprimat atitudinea negativă față de „atacurile neprovocate, nedrepte și îngrozitoare” ale Rusiei asupra Ucrainei.

Johnson a spus că Starbucks va dona toate redevențele pe care le primește din Rusia pentru ajutorul umanitar din Ucraina.

Prima cafenea Starbucks din Rusia a fost deschisă în 2007, la Moscova, urmată de altele, inclusiv faimosul local de pe Arbat. Potrivit companiei, în anul 2021, în Rusia existau peste o sută de cafenele Starbucks.

Tot astăzi, McDonald’s a anunțat că închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia, ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 13 zile țările se află în război. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Preluat de la: diez.md