20264578_10213350640625738_7251607633957548851_n.jpg
Într-un comunicat oficial, reprezentanții Yandex.Taxi din Moldova au declarat că nu se simt vinovați și că n-au încălcat nicio lege existentă în Republica Moldova, însă dacă autoritățile vor considera necesar, aceștia vor scoate toată simbolistica serviciului de pe mașinile de promovare existente.

„În Moldova nu există nici măcar o lege care să reguleze activitatea de transport de pasageri și bagaje în mașini ușoare de taxi. Toate drepturile rezervate în baza legislației și subsecvențelor Republicii Moldova, includ codul de conducere al autovehiculelor și regulile de transport și de transportare a bagajelor.

În conformitate cu articolul 9 din Regulamentul privind taxele pe valoarea adăugată, „operațiunile de transport, înlesnirile pentru transportul public în interesele speciale ale vehiculelor”. În același timp, toate trei mașini, șoferii cărora au primit amendă, nu operau asemenea operațiuni pentru bani, aceste mașini premium-class, cu simbolistica serviciului, erau ca parte a campaniei de marketing de lansare la Chișinău. De asemenea, mașinile partenerilor cu care lucrăm la Chișinău, care chiar efectuează operațiuni în baza serviciului (adică servicii cu plată prin folosirea aplicației Yandex.Taxi) aveau toate actele necesare și aparataj, și au fost inspectate de către organele abilitate. Șoferii care lucrează, de asemenea au trecut un instructaj.

Nici noi, nici partenerii noștri nu considerăm că am încălcat legislația Republicii Moldova, totuși noi am decis să scoatem de pe mașinile parte a campaniei de marketing toată simbolistica serviciului, dacă tot ridică întrebări organelor de control. În curând acesta mașini nu vor mai prelua comenzi ale utilizatorilor din Chișinău” se spune în comunicatul oficial.

Grigorii Duca

Grigorii Duca

Reamintim că la scurt timp de la lansarea noului serviciu de taxi, Sergiu Bucătaru, viceministrul Transporturilor și Infrastucturii Drumurilor, a publicat o reacție prin care a anunțat mai multe nereguli depistate de inspectorii ANTA la verificarea mașinilor Yandex.Taxi.

Preluat de la: diez.md