acid-uric-guta.jpg

Acidul uric reprezintă impuritățile rezultate din descompunerea alimentelor care conțin purine. Deși este esențial pentru a regla acidul din corp, aflat în exces poate duce la apariția unor probleme de sănătate precum gută sau pietre la rinichi. Pentru a evita aceste probleme, ideal este să menții un nivel optim al acidului uric. Află că poți face asta foarte ușor, acasă, cu puțină disciplină și remedii naturale care reduc acidul uric.

Alimentele bogat în purine pot exacerba nivelul acidului uric. Optează pentru o dietă redusă în purine, adică alege să consumi următoarele alimente:

Băuturile care conțin zahăr, adică sucurile carbogazoase și sucurile din fructe, pot contribui la creșterea acidului uric. În schimb, hidratează-te cu apă, ceaiuri din plane sau sucuri din fructe proaspete.

Kilogramele în plus pot crește acidul uric din corp. Celulele grase produc mai mult acid uric comparativ celulelor musculare, iar dacă ești supraponderal, rinichilor le este destul de greu să filtreze eficientu acidul uric.

Cu cât consumi mai multe fibre, cu atât mai bine! Fibrele ajută la absorbția și eliminarea acidului uric în exces.

Cu cât insulina este mai mare, cu atât acidul uric este mai crescut. Schimbările din stilul de viață și medicamentele pot ajuta la echilibrarea insulinei.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro