facebook-cont-spart.jpg
Compania FACEBOOK anunță noi reguli, mai dure în privința stream-urilor live. După livestream-urile din timpul atacurilor din Noua Zeelandă de pe Facebook, compania impune anumite restricții pentru utilizatori, scrie playtech.ro.

De acum, oricine încalcă standardele comunității de pe rețeaua socială nu va mai putea folosi Facebook Live. Și asta chiar de la prima abatere. Utilizatorilor care încalcă cele mai grave politici li se va interzice folosirea opțiunii de Live pentru o anumită perioadă, începând cu prima încălcare a regulilor.

Facebook a făcut anunțul într-o postare pe blog. Spune că a încercat să găsească o modalitate prin care să limiteze posibilitatea ca serviciile sale să fie folosite pentru a cauza rău sau pentru a răspândi ură. Un exemplu ar putea fi un utilizator care distribuie un link ce conține declarații ale unui grup terorist, fără context.

Deși majoritatea utilizatorilor folosesc Facebook Live pentru motive inofensive, opțiunea poate fi folosită și în mod negativ, la fel cum s-a întâmplat în cazul atacurilor din Noua Zeelandă.

Scopul companiei este să minimizeze riscul ca opțiunea de a face live-uri pe platformă să fie abuzată. Vrea ca oamenii să folosească totuși Facebook Live, însă într-un mod pozitiv.

Aceste restricții vor fi extinse și către alte zone ale platformei în săptămânile următoare. Printre primele măsuri se numără și împiedicarea utilizatorilor abuzivi să creeze reclame pe rețeaua de socializare.

Preluat de la: diez.md