diez-share-facebook.png
Prezența la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie este de 2,54% până la ora 13.00, ceea ce înseamnă 464.668 de oameni.

Potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central român, cea mai scăzută prezență este în județul Harghita (1,01%), iar cea mai mare în Bihor (3,66%). În mediul urban au votat 292.556 de persoane, iar în mediul rural au participat la vot până la această oră 172.112 de oameni, transmite digi24.ro.

Conform datelor anunțate anterior, ar fi fost nouă secții de vot în care prezența a atins 100% iar în unele chiar depășit acest procent. Reprezentanții unor Birouri Electorale Județene spun despre cele nouă localități cu prezența de 100% sau peste, până la ora 10:00, că ar putea fi vorba despre erori de sistem.

Românii sunt chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Secţiile de vot se vor închide sâmbătă, la ora 21.00, iar procesul electoral va continua duminică, începând cu ora 7.00.

Aici puteți vedea cum sunt îndemnați românii să participe sau nu la referendum prin intermediul afișelor stradale.

Preluat de la: diez.md