uytfg-scaled.jpg
Raionul Hâncești și Mănăstirea Hîncu ,,Sfînta Cuvioasa Parascheva” sunt câteva dintre capodoperele turistice irepetabile din Republica Moldova. Legendele, frumusețea și calmul din Mănăstirea Hîncu, istoriile multiseculare ale Curții Domnești din Lăpușna, precum și Conacul Manuc Bey – Complexul Istorico-Arhitectural, trebuie să se conțină în traseul fiecărui călător prin zonele de centru ale Republicii Moldova. La fel ca și Moara cu Aburi din satul Mereșeni, Hâncești, care rămâne, deocamdată, o atracție care urmează să fie descoperită de o bună parte din oaspeții orașului Hâncești.

Primul film din seria Redescoperă a fost lansat de comunitatea Redescoperă Moldova. El conține mai multe destinații turistice din raionul Hâncești și superba Mănăstire Hîncu.

„Prin intermediul acestui film ne propunem să-i facem pe moldoveni să viziteze acest oraș superb și împrejurimile acestuia. La fel, ne dorim să le semnalăm autorităților, partenerilor internaționali și privați riscul să pierdem în cel mai scurt timp un monument al începutului secolului XIX care încă funcționează – Moara de abur din satul Mereșeni”, a declarat pentru #diez Iulian Bercu, inițiatorul proiectului Redescoperă Moldova.

Iată ce poți descoperi în raionul Hâncești:

#1. „Mănăstirea Hîmcu”;

#2. Satul Lăpușna, cel mai vechi sat din Republica Moldova și unde puteți vizita Curtea Domnească;

#3. Municipiul Hâncești, unde puteți vizita Conacul Manuc Bey, alte locuri și monumente istorice;

#4. Moara cu aburi, construită în anul 1910.

În următoarele săptămâni urmează să fie lansate spoturile Redescoperă Orhei și Redescoperă Bardar, precum și primul film din cadrul proiectului – Redescoperă Moldova la Sud.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md