GettyImages_1215182635t.0.jpg
SUA, care se confruntă cu un al cincilea val de COVID-19 alimentat de varianta Omicron, au înregistrat un record mondial de peste un milion de cazuri luni, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

SUA au înregistrat un vârf de 1 080 211 de cazuri noi în ziua de 3 ianuarie, informează AGERPRES.

Duminică, dr. Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe privind criza sanitară, a declarat că creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în SUA a urmat o curbă „aproape verticală”.

Omicron este acum varianta dominantă în SUA şi reprezenta circa 59 % din cazurile noi în săptămâna care s-a încheiat pe 25 decembrie, potrivit Centrelor de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC).

Anthony Fauci a spus că speră că valul actual îşi va atinge vârful „după câteva săptămâni” înainte de a se inversa, aşa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

Ratele de deces şi de spitalizare în SUA au fost mult mai scăzute în aceste ultime săptămâni decât în alte perioade de creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

Numărul de decese înregistrate s-a diminuat cu 10 % de la o săptămâna la alta, cu 9 382 de morţi în ultimele şapte zile.

Ţara a înregistrat 3,4 milioane de cazuri în aceste ultime şapte zile, respectiv o medie de 486 000 pe zi, cu un vârf pe 3 ianuarie, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Recordul înregistrat de SUA în timpul precedentelor valuri era de 258 000 de cazuri într-o singură zi, în săptămâna 5-11 ianuarie 2011.

Preluat de la: diez.md