N991LT9LUP.jpg
Timpul de afară ne bucură cu soare, însă totodată ne înfierbântă cu raze ultraviolete și deseori ne impune să aprindem aerul condiționat. Ca să nu răcim de la diferența de temperatură, #diez propune cinci recomandări pentru a înfrunta căldura de afară.

#1. Evitați mâncărurile care provoacă ridicarea temperaturii corpului.

Când temperatura corpului este deja foarte mare, ultimul lucru pe care trebuie să îl faci este să mănânci ceva iute ca ardei chilli, sau sosuri salsa. De asemenea iaurturile, cașcavalurile și smântâna sunt contraindicate, fiindcă măresc temperatura corpului cauzând un sentiment neplăcut. Limitați mâncarea sărată deoarece sărurile deshidratează corpul și agravează starea pielii. Stați departe de roșii, usturoi, ceapă și spanac. Alcoolul pornește circulația intensă a sângelui și cauzează încălzire.   chillies-1200x800

#2. Evitați băuturile reci.
De ce să nu bem apă cu gheață? Pentru a păstra sistemul digestiv în formă este nevoie de temperaturi medii, nu prea fierbinți nici prea reci. Pentru a asimila alimentele, corpul are nevoie de temperaturi constante, fiindcă sistemul digestiv este un foc, iar când bem apă rece stingem focul și nu se mai asimilează mâncarea cauzând o eliminare de energie și căldură.
17rs5e6dccm2bjpg
#3. Folosiți avantajul de răcire pe care îl are apa.
Umpleți baia cu apă răcoroasă și relaxați-vă. Dacă astfel de posibilitate nu este, folosiți prosoape umezite, ele au un efect de răcire când sunt purtate pe umeri sau pe cap. Faceți dușuri reci și umpleți sticle cu apă rece pentru a avea spray-uri fresh.
zab63775_1800x800
#4. Rămâneți hidratați.
Mențineți un nivel înalt de hidratare, ceea ce înseamnă că este nevoie să consumați mai multă apă decât în perioada rece. Dacă transpirați excesiv, mâncați puțin împreună cu apa pe care o beți. Primul semn de deshidratare este setea, însă pentru a evita aceasta, trebuie să consumați cât mai multe lichide pentru a preveni deshidratarea.
why-drink-water-for-better-health_1
#5. Utilizați aerul natural pentru a crea circulație de flux în interiorul casei.
Deschideți ușile și ferestrele înainte de răsăritul soarelui și după asfințit. Odată ce soarele răsare închideți ușile, geamurile și aveți grijă ca perdelele să fie închise și rulourile la fel. Pe parcursul zilei temperatura în casă va rămâne constantă, iar odată ce aerul atmosferic are o temperatură mai scăzută decât cel din interior, repetați procedura.
501187415_7ddb2eec2a_b

Preluat de la: Diez.md