incepe-sezonul-estival-la-mare_eb4f2b44a33a21.jpg
Căldura de afară ne duce cu gândul la mare și aerul sărat și răcoros ce ar veni dinspre orizont, în timp ce stam culcați pe nisipul fierbinte și soarele ne mângăie pielea. Unde să ne odihnim în această vară aflați din articol.

#Coasta estică a Italiei – Lignano Sabbiadoro

O stațiune minunată din provincia Udine, Lignano Sabbiadoro, este cunoscută pentru plajele sale largi, apele curate, nisip fin și auriu, de la care și vine denumirea de Sabbiadoro. Plajele fiind foarte mari, stațiunea are multe hoteluri, vile de închiriat și campinguri pentru cei care vor să se contopească cu natura în vara aceasta. Împrejurările vor asigura o vacanță relaxantă, iar pentru cei care sunt puși pe distracție există un mic port, parcuri de distracție, multe restaurante și baruri care vor contribui la atmosfera estivală. O destinație superbă în Lignano Sabbiadoro este și plimbarea pe Terrazza a Mare și la micuțul far din capătul peninsulei. Mai jos sunt posibilitățile de cazare:

pensione-imperia-lignano-sabbiadoro-terrazza-mare

#Coasta estică a Italiei-Numana

Un orășel ceva mai izolat și mai puțin cunoscut decât alte stațiuni din Italia este Numana. În antichitate cunoscut drept Humana, acesta a devenit oraș episcopal. Primăria orașului Numana era Palatul Episcopului, iar astăzi găzduiește mai multe expoziții. Regiunea Marche unde se află stațiunea este mai puțin cunoscută decât Toscana, care se află prin apropiere, regiunea are o frumusețe sălbatică. Dealuri de viță-de-vie, livezi de măslini și plaje exotice înfrumusețează peisajul. Mai jos sunt posibilitățile de cazare:

8c0365a1-6191-413b-b8be-bcaac3c202d2

#Insula grecească Thassos

O vacanță în Grecia lasă amintiri nemaipomenite și un bronz frumos. Insula Thassos este una dintre cele mai bune alegeri, fiindcă are plaje însorite cu nisip fin sau cu pietricele. Limenas care este în topul celor mai importante atracții turistice din Thassos oferă o mulțime de situri arheologice ale culturii grecești. Una dintre frumusețile naturale ale insulei este Giola, piscina naturală, situată în regiunea Astris. Cei care vin aici pot face sărituri de la înălțime, bucurându-se de apa cristalină de un albastru-verzui intens. Mai jos sunt posibilitățile de cazare:

karnagio-thassos-11

#Insula Corfu

Orașul Corfu este faimos pentru labirinturile de străduțe pietonale, invadate de terase și standuri de magazine. Centrul istoric este invadat de turiști și localnici care înfrumusețează sufletul viabil al orașului. Ca și alte orașe din Grecia Corfu Town se mândrește cu o multitudine de biserici frumoase. Dar una dintre cele mai interesante este Biserica Sf. Spiridon sau Agios Spiridon. Aflat în nordul centrului istoric, acest lăcaș de cult este numit după sfântul orașului. Biserica Sf. Spiridon a fost construită în 1589 și este ușor de recunoscut printre clădirile în stil venețian ce predomină în zonă, grație turlei roșii înalte. În interior poți vedea moaștele Sf. Spiridon, într-un sicriu din argint. Mai jos sunt posibilitățile de cazare:

Yacht-Charter-Corfu-island-7-Sailing-in-Greece-Greek-Sun-Yachts

#Litoralul românesc

Cei care vor să petreacă un weekend plăcut la mare și nu vor să petreacă prea mult timp pe drum, au opțiunea de a pleca în România pentru a primi plăcere de la razele calde ale soarelui și valurile Mării Negre. Mai jos sunt posibilitățile de cazare:

zi-de-vara-pe-litoralul-romanesc_761265bc3d7367

Preluat de la: Diez.md