iaurt-in-supermarket.jpg

Surpriză în supermarket! Consumatorii pot vedea cu ajutorul realităţii virtuale, chiar la raft, întregul proces de producţie a iaurturilor Danone, începând de la preluarea laptelui de la fermă, până la momentul în care iaurturile ies din fabrică şi sunt transportate către magazine.

Tehnica de filmare imersivă 3D folosită în realizarea filmului de campanie le permite consumatorilor să experimenteze virtual vizita la o fermă parteneră din sudul României, să vadă cum este muls laptele şi apoi cum este preluat de o cisternă Danone, care îl aduce în mai puţin de 24 de ore la fabrica Danone din Bucureşti, pentru a fi transformat în iaurt. Toată experienţa are loc în 60 de magazine. Lista completă şi programul acestora pot fi descoperite pe www.drumuliaurtului.ro

„Există un interes în creştere al consumatorilor care vor să ştie unde şi cum se face produsul pe care îl cumpără, de unde provin ingredientele folosite, în cazul nostru ingredientul de bază fiind laptele. Doar 2% dintre consumatori nu citesc eticheta, conform ultimului studiu realizat în luna ianuarie* şi peste 50% dintre cei care o citesc vor să ştie lista de ingrediente. Vrem să oferim oportunitatea unui număr cât mai mare de consumatori să vadă direct procesul de producţie. O pot face fie direct prin vizitele săptămânale pe care le organizăm la fabrică, fie prin vizitele la ferme sau cu ajutorul realităţii virtuale care sper să le ofere o experienţă vizuală memorabilă. Este un mod inedit de a arăta consumatorilor ce se întâmplă în culisele producţiei”, declară Natalia Gelstein- Kiss, Director General Danone România, Bulgaria, Moldova şi Ţările Adriatice.

Filmul care poate fi vizionat în magazine pe perioada campaniei este disponibil şi online, pe www.drumuliaurtului.ro, în variantă 360°, şi poate fi vizualizat atât de pe telefon, cât şi de pe calculator, prin mişcarea telefonului sau a mouse-ului.

Campania include şi o componentă promoţională, „Hai pe drumul iaurtului”, cu premii pentru consumatori. Promoţia se desfăşoară în perioada 21 mai – 25 iunie, în toate magazinele Mega Image din România. Pentru înscrierea în promoţie, consumatorii trebuie să achiziţioneze un produs Danone din orice magazin Mega Image şi să înscrie bonul fiscal pe www.drumuliaurtului.ro. Premiile campaniei constau în 45 de experienţe de o zi la o fermă parteneră Danone din sudul ţării, pentru fiecare dintre câştigători şi alţi 3 însoţitori la alegere, şi 100 de premii în produse Danone. 

Preluat de la: csid.ro