diez-share-facebook.png
Cum induci curentul electric cu un cartof sau o lămâie, cum rezolvi ecuații cu personaje de poveste sau cum poți călători în spațiul cosmic prin realitatea virtuală? Sunt doar câteva dintre experiențele pe care le vor trăi elevii din Moldova la cursurile TwentyTu, lansat de către „Tekwill”, Centrul de excelență din domeniul TIC.

Curriculumul inovativ include discipline din 10 domenii ale viitorului, care vin să răspundă necesităților de cunoaștere ale copiilor și adolescenților de astăzi.

Astfel, proiectul TwentyTu va oferi cursuri extracurriculare în domeniile viitorului, destinate copiilor (7-12 ani) și adolescenților (13-19 ani), care vor fi livrate atât online, cât și offline cu ajutorul noilor tehnologii și gadgeturi, tabletele, laptopurile, telefoanele sau ochelarii VR.

Unul din cele mai importante compartimente ale cursurilor livrate vor fi destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani, pe parcursul cărora disciplinile școlare vor fi predate într-un mod interactiv, care explică aplicabilitatea practică a teoriei. Astfel, printre disciplinele școlare destinate micilor discipoli se număra matematică distractivă, fizică experimentală, astronomie prin VR (realitate virtuală).

La cursul de matematică distractivă, elevii vor învăța și se vor convinge cu ajutorul jocurilor, a ghicitorilor și a altor instrumente practice că teoremele, ecuațiile și operațiile matematice sunt aplicate în viața cotidiană. Toate aceste activități vor contribui la dezvoltarea gândirii creative și a învățării practice.

Fizica experimentală va fi explicată pe înțelesul elevilor în baza experimentelor care le vastimula permanent interesul și care îi va convinge că această știință nu este una abstractă.

Astronomia VR (realitate virtuală) le va oferi elevilor posibilitatea de a simula o călătorie printre corpurile cerești, ceea ce le va da senzația că acestea sunt aproape reale.

TwentyTu prevede și cursuri pentru adolescenți în domenii precum robotică, programare interactivă, aplicații mobile, dezvoltare personală sau antreperenoriat. Află mai multe pe www.twentytu.md.

Astfel, până la sfârșitul anului 2022, circa 80.000 de elevi ar putea deveni beneficiarii acestui program. Pentru a atinge aceste obiective, echipa Tekwill desfășoară în prezent o amplă campanie de colectare de fonduri. 500.000 euro este suma necesară pentru dezvoltarea cursurilor, a programului de studiu, dar și pentru instruirea profesorilor ca să aplice metodele moderne la predarea materiilor.

Mai multe detalii pe www.twentytu.md.

Preluat de la: diez.md