Hackathon.jpg
Amdaris nu are responsabilităţi doar faţă de clienţii, partenerii sau angajaţii săi, ci şi faţă de comunităţii şi mediului înconjurător. Amdaris înțelege pe deplin rolul multidimensional pe care o companie trebuie să și-l asume în societate. Pentru Amdaris, succesul înseamnă, să cultive o cultură pozitivă a companiei și de asemenea, să dea înapoi comunităților sale locale și planetei.

Pe măsură ce numărul locațiilor companiei și numarul angajaţilor crește, la fel și responsabilitatea companiei de a avea un impact pozitiv crește. Prin implicarea în diverse proiecte, Amdaris reușește să fie un bun exemplu pentru comunitate. Programele sale de CSR implică susţinerea iniţiativelor culturale, educative, de protecţie a mediului și caritate.

„La Amdaris, Responsabilitatea Socială Corporativă (RSC/CSR în limba engleză) nu este doar un obiectiv pentru viitor, ci un model de afaceri care este încorporat în acțiunile noastre de zi cu zi. Principiile noastre de activare sustenabilă au ca și direcții oamenii, planeta și profitul. Aceste trei direcții au devenit pilonii centrali ai strategiei noastre de RSC.” Vlad Nanu, Co-CEO AmdarisCompania este pasionata de îmbunătățirea comunităților locale în care activează, prin crearea de oportunități de angajare și investirea în următoarea generație de talente, iar prin implicarea în diverse proiecte sociale, Amdaris reușește să fie un bun exemplu pentru comunitate. Ca parte a misiunii sale de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, compania este implicată în programe de CSR, susţinând și sprijinind organizațiile caritabile, iniţiative culturale și sociale, educative sau de protecţie a mediului.

Grija față de comunitățile locale

De-a lungul provocărilor globale din ultimii doi ani, Amdaris a muncit din greu pentru a crea un impact pozitiv în toate țările în care activează, multe dintre acestea având o nevoie din ce în ce mai mare de specialiști digitali pentru a îmbunătăți creșterea economică a țării.

Un exemplu în acest sens este investiția companiei în renovarea noului amfiteatru al Universității Tehnice din Moldova. Acest centru de formare de ultimă generație oferă universității toate instrumentele necesare pentru a ajuta la creșterea și formarea următoarelor generații de talente tehnologice.

Educaţia în era pandemiei s-a desfăşurat într-un mod complet atipic, total online sau hibrid. Acest nou context a dezvăluit lipsa aparaturii tehnice în cazul multor școli și a unui număr foarte mare de elevi din zonele rurale, probleme care s-au dovedit a fi decisive în procesul de continuare a studiilor.

Compania Amdaris e mândră de faptul că a reușit să echipeze trei școli din Republica Moldova cu calculatoare renovate și modernizate, care vor contribui la îmbunătățirea oportunității educaționale a țării.

În 2021, echipa Amdaris din Chișinău a donat cadouri de Crăciun copiilor din Centrului Multifuncțional de Reabilitare din Anenii Noi si copiilor din Ungheni. În urma acestei acţiuni, peste 70 de copiii şi tineri s-au bucurat de cadouri de Crăciun, care pe lângă zâmbetele create, au acoperit şi nişte nevoi reale.

Suport pentru noile generații de talente tehnologice

Pe lângă parteneriatul său strâns cu Universitatea Tehnică din Moldova, Amdaris mai colaborează și cu alte câteva universități, inclusiv Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea de Stat din Moldova. Specialiștii Amdaris susțin sesiuni de predare, mentorat și ghidare în carieră pe diverse tematici din industria IT. În vara anului 2021, Amdaris a oferit 30 de lecții video gratuite pentru studenții și profesorii Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Stat din Moldova. În acest mod, Amdaris sprijină dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor, ajutându-i să fie pregătiți pentru o carieră în domeniul tehnologiei și contribuind la reținerea în țară a tinerelor talente.

Primul program de stagiu de dezvoltare software, compania l-a organizat  în anul 2016. Stagiarii Amdaris au ocazia să fie îndrumați de cei mai calificați mentori seniori ai companiei și să învețe despre tehnologie, practicile de afaceri și ultimile inovații. Anul trecut, la nivel de grup, compania a derulat în total șase stagii de practică (trei în România, două în Moldova și unul în Ucraina), înregistrând un număr record de aplicări.

Sprijin pentru Amdarieni

Bunăstarea angajaților săi mereu a fost și va rămâne o prioritate pentru Amdaris. Compania caută mereu modalități de a își îmbunătăți cultura corporativă și de a avea grijă de personalul său. Având în vedere că sănătatea mintală și bunăstarea emoțională a multor persoane a fost afectată în urma pandemiei, Amdaris a lansat o platformă online de wellbeing dedicată sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților. Unmind este o platformă digitală care oferă angajaților instrumente care îi pot ajuta să gestioneze și să prevină stresul, anxietatea și epuizarea. Acesta le oferă masterclass-uri care pun accent pe gestionarea emoțiilor, meditație, construirea unor relații pozitive cu cei din jur și multe altele.

De asemenea, Amdaris organizează mai multe inițiative sociale, inclusiv Luna de conștientizare a cancerului de sân, eveniment ce are loc anual în luna octombrie. Evenimentul oferă angajaților și familiilor acestora webinare educaționale gratuite despre conștientizarea și prevenirea cancerului.

Un alt obiectiv major al companiei, este de a îmbunătăți oportunitățile femeilor din domeniul tehnologiei și de a oferi sprijini femeilor ce doresc să descopere și să activeze în acest domeniu. În prezent, 30 % dintre specialiștii și liderii tehnici ai companiei sunt femei, acest număr fiind cu mult peste media industriei. Prin organizarea de evenimente tehnice, programe de mentorat și workshopuri menite să încurajeze femeile să urmeze studii și o carieră în tehnologii, încât acestea să poată beneficia de oportunitățile oferite de sectorul cu cea mai rapidă creștere în Republica Moldova, compania este sigură că acest procent va continua să crească.

Formare și dezvoltare continuă

Indiferent de stadiul în care se află în carieră, Amdaris va continua să pună accent pe grija pentru angajații săi și noile generații de talente tehnologice, implementând o serie de activități, programe de mentorat și workshopuri regulate pentru a asigura creșterea și dezvoltarea acestora.

Seminariile regulate, organizate de către specialiștii companiei, acoperă subiecte, inclusiv din domeniul Știința Datelor/Analiza Datelor (Data Science/Data Analysis). Pentru a avea mereu un personal bine calificat și mereu la curent cu noile tendințe din domeniul tehnologiilor informaționale, compania oferă oportunități de formare și certificare externă și internă pentru personalul său. În 2021, 28 de Amdarieni au obținut 34 certificări ce reflectă competențele și expertiza lor.

Pandemia de COVID-19 a transformat rapid viaţa şi ritmul oamenilor pe tot mapamondul. La fel precum multe alte companii, pe durata pandemiei, Amdaris a apelat la lucrul la distanță. Până și în momentul de față, compania încurajează lucrul la distanță, asigurând angajații cu echipamentul necesar la domiciliu.

Pentru a optimiza în siguranță numărul de persoane din birourile sale, compania a organizat un hackathon intern online/offline, provocarea fiind ca angajații să creeze o aplicație inovatoare de rezervare a spațiilor de lucru la birou și de a implementa măsuri de distanțare socială la loc de muncă.

Misiunea Pădurea Amdaris

Ca parte esențială a angajamentului Amdaris de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, inițiativa de plantare a pădurilor în Moldova este o activitate principală în programul mai amplu de responsabilitate socială al companii.

În 2021, angajații companiei au plantat cu succes peste 2.500 de copaci în raionul Criuleni, Moldova, propunându-și că în câțiva ani să transforme această zonă într-o vale plină de viață. Tot în 2021, Amdaris a lansat o inițiativă de plantare de copaci și în  Timișoara, România, compania fiind determinată să utilizeze resurse și procese ecologice pentru a ajuta la îmbunătățirea durabilității tuturor locațiilor în care activează.

Raportul Amdaris privind responsabilitatea corporativă pentru anul 2021 poate fi vizualizat aici.

Preluat de la: diez.md