wide_16_9_ef73ce68df4ded4757889e092fe97bff-920x518-1.jpg
Marți, 13 iulie, Rada Supremă a Ucrainei a anunțat că va examina posibilitatea de a legaliza în țară canabisul medicinal.

Coautoarea proiectului de lege, deputată al partidului Голос Olga Stefanișina a scris pe pagina sa de Facebook despre scopul acestui proiect de lege și despre importanța acestuia în scop medicinal.

„Acest proiect de lege se referă la medicamente pentru două milioane de pacienți, inclusiv pentru aproape 20 000 de copii ce suferă de epilepsie severă, pentru pacienți bolnavi de cancer, pacienți paliativi, pacienți cu scleroză multiplă și alte boli”, menționează deputata Olga Stefanișina.

<!–

–> <!–

–>

Subiectul privind legalizarea canabisului în scop medicinal a fost inclus la inițiativa președintelui ucrainean Volodîmîr Zelenski, fiind al patrulea element dintr-un sondaj la nivel național din 25 octombrie 2020. Acesta suna în modul următor: „Voi susțineți legalizarea canabisului în scopuri medicinale pentru a reduce durerea pacienților cu boli critice?”. Inițiativa șefului statului ucrainean a fost susținută ulterior de către 64 % dintre cetățeni.

Preluat de la: diez.md