20201127_2_45579617_60128799.jpg
„Rusia tratează cu respect rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Zaharova a confirmat, de asemenea, disponibilitatea Rusiei de a dezvolta o cooperare pe mai multe direcții cu noul parlament și guvern al Moldovei.

„Sperăm că va avea loc implementarea consecventă a înțelegerilor și acordurilor ruso-moldovenești în vigoare, precum și pentru participarea activă continuă a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI. Suntem gata să cooperăm cu toate forțele politice moldovenești care vizează la consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre”, a spus Zaharova, fiind citată de RIA Novosti.

Zaharova a reamintit, de asemenea, că în perioada preelectorală, Ministerul rus de Externe „și-a exprimat în repetate rânduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne moldovenești care au avut loc din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor sale membre UE”.

<!–

–> <!–

–>

 

Preluat de la: diez.md