DSC02235.jpg
„Fashion Acceleration Program”, desfășurat în premieră în Republica Moldova, şi-a desemnat câștigătorii. Cele șase branduri premiante au prezentat evoluția afacerii pe parcursul ultimei jumătăți de an în fața unui juriu de specialitate.

Echipele brandurilor MOVE și Sophie au înregistrat cele mai înalte performanțe pe durata „Fashion Acceleration Program” și s-au ales cu premii de valoare ce vor contribui mai departe la consolidarea brandului:

#Premiul Mare – Grand Prix – va asigura participarea echipei MOVE la un Program de training-uri, mentorship și networking timp de 1 săptămână în cadrul Fashion Technology Accelerator Milan (Italia). Costul studiilor se ridică la 3.000 de dolari USD.

#Premiul 2, oferit echipei Sophie include suport financiar în valoare de 1.000 de dolari USD pentru următoarele 6 luni, pentru diverse oportunități educaționale, participări la expoziții sau pentru crearea și dezvoltarea imaginii de brand.

Sunt încântată că am câștigat premiul mare al programului de accelerare. Pentru brandul MOVE a fost o perioadă foarte dinamică și am crescut mult, am beneficiat de mult suport din partea mentorilor și fiecare sesiune a însemnat un pas înainte pentru MOVE. Pe parcursul „Fashion Acceleration Program” am învățat cum să creștem echipa și cum s-o gestionăm. De asemenea, am definit și mai puternic ADN-ul brandului nostru de haine pictate manual care spun o poveste, am dedicat mai mult timp strategiei de vânzări și am distribui rolurile în echipă, deoarece acesta este un domeniu crucial pentru dezvoltarea noastră.”, spune Lilia Surdu, creatoarea brandului Move, câștigătoarea premiului mare.

DSC02434

Elena Zbârnea, creator al brandului „Sophie”, câștigătoare premiului doi, menţionează că Mentorii programului Fashion Acceleration Program m-au consiliat pe partea de management, dar am avut parte și de training în domeniul designului, mai ales în ce privește calitatea și construirea corsetului. Am făcut mai multe ajustări în ce privește colecția și stilul și am încercat să creez mai multe siluete clasice. Au fost niște lecții foarte utile și impresionante. La fel, am reușit să participăm cu brandul Sophie la Salonul de mariaj de la Paris.

Finaliștii programului au fost selectați în baza performanțelor înregistrate în ceea ce privește dezvoltarea capacității și potențialului de export, dezvoltarea modelului de afacere, branding și marketing, creativitate și capacitate de inovare în soluționarea problemelor, evoluția echipei, dar și capacitate de prezentare a afacerii.

DSC02407

Fashion Acceleration Program” a presupus un program intensiv de training-uri ținute de experți locali și internaționali pentru 6 branduri din domeniul fashion din Moldova cu un mare potențial de dezvoltare. Astfel de programe sunt extrem de importante, întrucât în urma acestora designerii au înregistrat mai multe progrese, ceea ce, implicit, contribuie și la dezvoltarea sectorului industriei ușoare care acum se transformă într-o industrie de modă.”, povesteşte Sergiu Botezatu, manager superior de proiecte, USAID Moldova.

La fel, toate echipele care au finalizat programul vor beneficia pe parcursul următoarelor șase luni de acces gratuit la facilitățile Centrului „ZIPhouse”.

„Fashion Acceleration Program” este un program dedicat antreprenorilor din sectorul industriei ușoare, care le oferă oportunitatea de a-și accelera afacerea prin dezvoltarea modelelor de business și a produselor sub îndrumarea unui grup de mentori și experți locali, precum și internaționali.

A fost lansat în februarie 2017 de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii ZIPhouse în colaborare cu Fashion Technology Accelerator Milan și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), fiind susținut de USAID și Guvernul Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova.

Autoarea: Elena Plămădeală

 

Preluat de la: diez.md