TR8iQrnbV6Ta8D_b6NGBFA-wide.jpg
Daria Feodorova, studentа Școlii superioare britanice de design, а analizat reziduurile icoanelor bisericești din Moscova, în cadrul propriului proiect „Călătoria microbiotei umane”. Iată ce a găsit studenta.

Din copilărie, fata a fost fascinată de medicină. Iar în cadrul Școlii în care studiază, acest hobby  s-a transformat într-o adevărată orientare artistică.

Așadar, Daria și partenera sa au vizitat în jur de 6 biserici din raionul Zamoskvorechie și au analizat reziduurile a zece icoane:

# Icoana Sfântului Cuvios Serghie

# Icoana Învierii lui Hristos

# Icoana Serafim lui Sarov

# Icoana Sfântei Elisabeta

# Icoana Maicii lui Dumnezeu

# Icoana Epifania

# Icoana Sfântului Spiridon al Trimitundei și altele.

Majoritatea bacteriilor detectate au fost organisme patogene: Stafilococi, Streptococi, Bacilii, Escherichia coli.

„Am avut chiar și o suspiciune de antrax, dar în cele din urmă sa dovedit a fi bacteria coli. Nu am găsit nici un sifilis, nici agenți patogeni periculoși. Desigur, eu nu sunt un medic pentru a trage concluzii cu privire la cât de periculoase sunt aceste microorganisme pentru sănătate, dar dacă aveți imunitate slabă, atunci acești microbi pot afecta sănătatea voastră”, a subliniat Daria.

Ea plănuiește sa continue experimentele, în ciuda faptului că lucrătorii laboratorului în care a realizat acest experiment, nu-i susține ideea.

TR8iQrnbV6Ta8D_b6NGBFA-wide

LovIRU0SVbeOq4j8AJUgxw-wide

HIRUfWaZhyQ1ifCy6PRJ_Q-default

5r78fDAYbHVCE0moc_MFnA-wide

Preluat de la: diez.md