pixel.png

Beneficiile alăptării atât pentru mamă, cât şi pentru copil sunt recunoscute în întreaga lume, însă, în timp ce ratele globale de iniţiere a alăptării sunt de aproximativ 60%-95% la naştere, acestea scad treptat în timp. Acest lucru conduce la scăderea ratei de alăptare la vârsta de 6 luni.

Ce se poate face ca procesul de alăptare să continue cât mai mult? Asigurarea unui sprijin constant pentru mamele care alăptează este esenţială, mai ales că femeile devin din ce în ce mai constrânse de timp, iar majoritatea trebuie să jongleze între timpul alocat carierei şi grija pentru copil. Partenerii pot juca un rol activ în procesul de alăptare iar, din fericire, majoritatea sunt deschişi să se implice în creşterea copilului.

În unele ţări precum Germania există medici specializaţi în relaţia dintre tată şi copil

Cu ocazia săptămâni mondiale a alăptării un expert în relaţia tată copil, prof dr  Abou-Dakn, medic-şef ginecolog la Spitalul Sf. Iosif din Berlin a declarat pentru un studiu Philips. „Bărbaţii sunt acum mult mai dispuşi să se implice în procesul de creştere al bebeluşului. Nu numai că a crescut procentul prezenţei acestora la naştere, dar preiau şi numeroase responsabilităţi de îngrijire şi creştere a bebeluşului. În această categorie se regăseşte şi implicarea în procesul de alăptare, un aspect foarte important în generarea unei legături între tată şi copil, cu beneficii pe care cel mic le va resimţi pe tot parcursul vieţii.”
 

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro