fete-africa.jpg
Primii 22 cei mai bogați oameni ai lumii au o avere mai mare decât a tuturor celor 325 de milioane de femei din Africa.

Fetele și femeile de pe tot globul contribuie cu 10.800 de miliarde de dolari la economia globală, cu un total de 12.5 miliarde de ore de muncă neplătite, potrivit unui raport Oxfam, publicat luni, înainte de Forumulul Economic Mondial care va avea loc în Davos, scrie de The Guardian.

Potrivit acestui studiu, femeile din întreaga lume, în special cele din zonele sărace, fac mai mult de trei sferturi din munca neplătită la nivel mondial.

„Când 22 de bărbați au o avere mai mare decât toate femeile din Africa, laolată, este clar că economia noastră este sexistă. Dacă liderii mondiali sunt serioși privind combaterea sărăciei și inegalității, trebuie să investească în serviciile publice și să elimine politica discriminatorie care pune obstacole în calea dezoltării fetelor și femeilor”, a declarat directorul Oxfam GB, Danny Sriskandarajah.

„Dacă 1% din bogații lumii ar plăti taxele pe avere, doar pe avere și nu pe venit, s-ar stânge suficienți bani pentru 117 milioane de joburi, în următorii 10 ani, în educație, sănătate și grija vârstnicilor”, a declarat Katy Chakrabortty.

Preluat de la: diez.md