radiochisinau_c550dc8ef19a6ade600b218a17427e3f.jpg
Portalul pentru adulți Pornhub a fost dat în judecată pentru că nu oferă posibilități egale de a se bucura de conținutul oferit și persoanelor care au deficiențe de auz, ori suferă de surzenie, notează TMZ, citat de Mediafax.

Site-ul pentru adulți Pornhub este dat în judecată de Iaroslav Suris care reproșează faptul că persoanele care au probleme de auz nu au acces la o bună parte din conținutul portalului.

„Înțelegem că Iaroslav Suris acționează Pornhub în instanță susținând că am fi împiedicat accesul surzilor și al persoanelor cu probleme de auz la videoclipurile noastre. Cu toate că de obicei nu comentăm cu privire la procesele aflate în instanță, am vrea să profităm de această ocazie pentru a aminti că avem o secțiune dedicată subtitrărilor”, a comentat Corey Price din partea Pornhub.

Potrivit documentelor legale citate de TMZ, Suris arată că lipsa subtitrărilor încalcă legislația dedicată persoanelor cu dizabilități. Suris reclamă faptul că persoanele cu probleme de auz nu pot distinge dialogul multor înregistrări de pe site și oferă o listă de titluri de videoclipuri pentru care nu a putut să înțeleagă ce se spune.

Reclamantul solicită portalului să fie preocupat de incluzivitate și să adauge subtitrări, dar și să i se plătească daune.

Preluat de la: diez.md