hhhpo.jpg
Primarul comunei Pietroşiţa, din Dâmboviţa, România, Ion Leonard Dicu, a devenit cetăţean de onoare al localităţii pe care o conduce, titlul aducându-i acces gratuit la manifestări culturale. Acesta s-a arătat surprins de primirea acestei distincții și s-a emoționat atunci când viceprimarul i-a înmânat o plachetă personalizată cu fotografia sa.

Primarul comunei Pietroşiţa, Ion Leonard Dicu, a declarat pentru MEDIAFAX, că hotărârea de Consiliu Local prin care a devenit cetăţean de onoare a fost votată în unanimitate încă din luna aprilie, iar titlul l-a primit în weekend, când a avut loc festivalul comunei, după o întrerupere de cinci ani.

„Fiind în an Centenar, ne-am gândit să organizăm Zilele comunei. Şi locuitorii şi-au dorit acest lucru. Iar cu această ocazie au fost acordare şi acestei titluri de cetăţeni de onoare. Am 15 ani de când sunt primar. Sunt la al cincilea mandat. (Titlul de cetăţean de onoare – n.r.) e ca o recunoştinţă onorifică. Nu am nicio facilitatate, doar acces gratuit la manifestări cultural artistice. Domnul viceprimar a întocmit referatul, iar în aprilie Consiliul Local a aprobat în unanimitate. Este onorific totul. Este o recunoştinţă pentru ce am făcut pentru această comună. Am adus multe investiţii”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ion Leonard Dicu.

Întrebat dacă a avut emoţii când a primit titlul de cetăţean de onoare, primarul a răspuns că a fost „copleşit”, deoarece „odată eşti cetăţean de onoare”.

hhhpo

Trofeul i-a fost înmânat primarului de viceprimarul comunei, care a şi întocmit proiectul de hotărâre. Atât primarul, cât şi viceprimarul sunt şi colegi de partid, în PSD.

Odată cu primarul, au mai primit distincţia de cetăţean de onoare al comunei Pietroasa şi vicepreşedintele PSD, Adrian Ţuţuianu şi tenorul Florin Georgescu.

Comuna Pietroşiţa are 3.118 de locuitori şi este formată din două sate. Aici mai este un cetăţean de onoare cunoscut, respectiv fostul senator Mihai Ion Dumitrescu, care a primit titlul în anul 2007.

Preluat de la: diez.md