kprm-2022-11-15-222050-1140x570-1.jpg
Autoritățile poloneze au venit cu prima reacție în urma loviturii cu rachete care s-a întâmplat în ziua de 15 noiembrie și în urma căreia au decedat două persoane.

A avut loc o explozie în districtul Hrubieszów, care a ucis doi cetăţeni polonezi, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Mueller. Autoritățile clarifică problema. Pregătirea unităților de luptă din Polonia și a altor servicii în uniformă a fost crescută. De asemenea, se verifică dacă există motive pentru invocarea articolului 4 din Tratatul NATO, transmite Radio Lublin.


TRATATUL NORD-ATLANTIC, Washington DC, 4 aprilie 1949

De asemenea, șeful Biroului pentru Politică Internațională, Jakub Kumoch, a anunțat că președintele Andrzej Duda a avut consultări telefonice cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.


Amintim că Polonia a fost lovită de două rachete în această după amiază. În urma atacului, două persoane au decedat. Rachetele au căzut într-un sat din apropierea Ucrainei.

Un înalt oficial al serviciilor de informații americane a declarat că rachetele căzute sunt din Rusia. Informația însă nu a fost confirmată de autoritățile poloneze, transmite AP.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat în cadrul unui briefing că nu au la momentul de față nicio informație care să confirme că rachetele căzute pe teritoriul Poloniei sunt rusești.

Ministerul rus al Apărării neagă că rachetele căzute pe teritoriul Poloniei aparțin Forțelor Armate ale Federației Ruse, transmite agenția rusească de presă TASS.

La nivel național, deocamdată doar Ministerul Interne din Moldova a venit cu o reacție.

Preluat de la: diez.md