Nicolae-Ciuca.jpg

Premierul României, Nicolae Ciucă a demisionat. Odată cu demisia lui Ciucă se intră în calendarul pentru învestirea Guvernului Ciolacu. Noul Executiv ar urma să fie instalat la Palatul Victoria până la finalul acestei săptămâni, transmite digi24.

„În urmă cu două săptămâni am ieșit în declarații comune liderii Coaliției și ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai, ci ne continuăm resposabilitatea să închidem conflictul de muncă din Educație. Prin OUG de astăzi nu am făcut nimic altceva decât să convenim toate aceste măsuri rugând sindicatele să înțeleagă faptul că este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, care să nu fie populiste și care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul dascălilor. Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al României”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit calendarului discutat în Coaliție, guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi învestit din Parlament până la finalul săptămânii. După demisia lui Nicolae Ciucă urmează consultări la Palatul Cotroceni, desemnarea unui premier de către președintele Klaus Iohannis, audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură.

Preluat de la: diez.md