main-9-920x690-1.jpg
Prim ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, și-a exprimat convingerea cu privire la necesitatea pregătirii unui plan de reconstrucție a Ucrainei, care să includă cele mai bogate țări europene. El a anunțat că va aborda această problemă la următoarea reuniune a Consiliului European.

„Ucraina este puternică datorită soldaților care luptă pentru întreaga națiune. Totuși, speranța societății pentru reconstruirea unui stat suveran trebuie să fie susținută de o fundație reală, și aceasta este «Planul Marshall 2»”, spune prim-ministrul Poliniei, citat de wnp.pl.

Totodată, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mâhailo Podoleak, a menționat că Polonia este un prieten adevărat al Ucrainei și i-a mulțumit lui Mateusz Morawiecki pentru această inițiativă.

Planul de reconstrucție a Ucrainei a fost unul dintre subiectele discuțiilor dintre prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei la Kiev. Amintim că, pe 15 martie, la Kiev au ajuns prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei pentru a se întâlni cu Zelenski.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md