PThjZjFlN2VhY2M3YWQyNjE1ZTkxZDA4ZjczZGI4ZDE2.thumb_-780x439-1.jpg
Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a ordonat mobilizarea armatei țării pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană. Decizia vine ca urmare a criticilor în adresa Administraţiei de la Brasilia pentru modul în care gestionează incendiile care afectează Pădurea Amazoniană.

Multe dintre incendiile din Pădurea Amazoniană ar fi fost provocate, cel mai probabil, de fermierii din regiune, care doresc să utilizeze terenurile în scopuri agricole., transmite mediafax.ro.

Criticile la adresa lui Bolsonaro vin în contextul în care acesta a declarat în repetate rânduri că susţine defrişarea unor părţi ale Pădurii Amazoniene, în vederea dezvoltării activităţilor agricole şi a mineritului. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Mai multe organizaţii care militează pentru protejarea mediului au organizat proteste în principalele oraşe ale Braziliei, prin care le-au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru stingerea incendiilor.

Proteste au fost organizate şi în faţa ambasadelor braziliene din mai multe capitale ale lumii. Sute de persoane au manifestat în faţa Ambasadei Braziliei la Londra, purtând pancarte cu mesaje precum „Planeta noastră merită ceva mai bun” şi „Casa noastră este în flăcări”. Protestatarii au scandat şi lozinci împotriva lui Jair Bolsonaro.

Manifestaţii au fost organizate şi în faţa ambasadelor Braziliei la Paris şi Ciudad de Mexico, protestatarii solicitând demisia preşedintelui brazilian.

Un protest a avut loc şi în faţa Consulatului Braziliei la Geneva, iar mai multe manifestaţii sunt programate în Adelaide, Lisabona, Stockholm şi Boston.

Amintim că, pădurea tropicală amazoniană de pe teritoriul Braziliei se confruntă cu un număr record de incendii în acest an, arată datele oferite de agenția de cercetare spațială a țării.

Preluat de la: diez.md