pixel.png

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus, anunţul fiind făcut chiar de el printr-un mesaj pe Twitter, după ce a experimentat simptome uşoare.

„În ultimele 24 de ore am dezvoltat simptome uşoare şi am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acum mă autoizolez, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin videoconferinţă, în contextul luptei împotriva acestui virus”, a spus premierul în mesajul postat pe Twitter.

Testul pentru coronavirus a fost făcut chiar la Downing Street, la indicaţiile consilierului său medical, profesorul Chris Whitty, precizează Reuters.

<!–

Formul de quiz

–>

„Testul a fost efectuat de către personalul NHS (n.r.- Serviciul Naţional de Sănătate), iar rezultatul testului a fost pozitiv”, se mai precizează în declaraţie.

Deşi premierul britanic Boris Johnson s-a autoizolat după aflarea rezultatului, nu se ştie dacă acesta va locui în continuare alături de logodinca lui, Carrie Symond, care este însărcinată în câteva luni.

Cu o zi înainte de apariţia simptomelor uşoare cu care premierul britanic s-a confruntat, Prinţul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar în prezent se află în autoizolare alături de soţia lui, Ducesa de Cornwall, în reşedinţa din Balmoral. Prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, a anunţat că nu renunţă la responsabilităţile sale regale, aşadar va lucra de acasă în următoarea perioadă.

Palatul Buckingham menţionează că Regina Elisabeta a II-a şi fiul ei s-au văzut ultima oară pe 12 martie şi că se simte bine. Palatul regal susţine că Ducele de Edinburgh nu a fost prezent la întâlnirea dintre cei doi, iar în prezent regina urmează toate recomadările pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol.

Preluat de la: csid.ro