diez-share-facebook.png
În fiecare iulie, cetățeni din toată Canada merg la Ottawa pentru Bluefest, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din țară. Dar în acest an pregătirile pentru festival sunt stopate din cauza unui participant destul de special, o pasăre mamă care și-a construit cuibul în acel loc. 

Lucrătorii au descoperit pasărea în timp ce își păzea cele patru ouă. Specia este protejată de guvernul canadian și nu poate fi mutată fără permisiunea federală.

„Trebuie să spun că aceasta este una dintre cele mai provocatoare probleme cu care ne-am ciocnit”, a declarat directorul executiv al Bluesfest, Mark Monahan, reporterilor.

Pasărea părinte poate renunța la ouă dacă cuibul este mutat la mai mult de câțiva metri, a declarat naturalistul Universității Carleton, Michael Runtz, pentru partenerul CNN CBC.

Puișorii speciei killdeer ies din ou în decursul a 24-28 de zile, cuibul poate fi strămutat atunci. Festivalul urmează să înceapă pe 5 iulie.

La Bluesfest sunt așteptați 300 de mii de fani. Line-up-ul din acest an include trupele Shawn Mendes, the Foo Fighters and the Dave Matthews Band.

Lucrătorii au izolat cuibul cu banda de precauție, iar festivalul a angajat un gardian pentru a se asigura că nimeni nu va fura, împușca cuibul.

Organizatorii au identificat mai multe locații unde ar putea muta cuibul și speră să primească cât mai curând o decizie din partea oficialilor federali.

Preluat de la: diez.md