Facebook-Smart-Phone-App-e1482873854576.jpg
Urmărirea activităţii altor persoane pe reţele de socializare precum Facebook, fără a interacţiona cu acestea, are efecte negative asupra stării de spirit a utilizatorilor şi poate genera invidie, potrivit rezultatului unui studiu al Universităţii din Copenhaga, menționează Adevarul.ro.

Studiul avertizează în special asupra impactului negativ pe care îl are urmărirea activităţii altor persoane pe Facebook, fără a purta conversaţii cu niciuna dintre acestea. Cercetătorii spun că invidia şi deteriorarea stării de spirit din cauza petrecerii unui timp prea îndelungat urmărind mesajele şi fotografiile publicate de alţi utilizatori apar din cauza „unor comparaţii sociale nerealiste“.

Studiul, publicat în Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, recomandă interacţionarea cu alţi utilizatori şi renunţarea la utilizarea reţelelor de socializare timp de o săptămână. Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1.300 de persoane, majoritatea femei, cu vârste de până în 34 de ani şi care au mai mult de 350 de prieteni virtuali.

Un alt studiu a arătat că persoanele cu vârste între 19 şi 32 de ani care petrec mult timp pe reţelele sociale pot să devină depresive foarte uşor.

Preluat de la: Diez.md