studiucare-sunt-cele-mai-vizionate-posturi-de-televiziune-in-orasele-din-moldova-40842.jpg
Consiliul Audiovizualului a examinat în cadrul ședinței de ieri, 21 octombrie, rezultatele monitorizării serviciilor media audiovizuale de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1”, și „PEH TV” la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe.

Monitorizarea a fost desfășurată pe parcursul a șapte zile consecutive, în perioada 12-18 septembrie și în baza înregistrărilor prezentate de respectivii furnizori de servicii media audiovizuale.

Rezultatele monitorizării au atestat că serviciilor media audiovizuale de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1”, și „PEH TV”, în perioada respectivă, au realizat zero la sută producție proprie, iar programele retransmise/preluate/achiziționate au constituit peste 60 la sută din programe difuzate, fapt ce indică un procent mult mai mare decât cel menționat în Concepția serviciului de programe. De asemenea, nu au fost respectate procentele rezervate operelor audiovizuale europene și nici structura serviciului media audiovizual pe tipuri de programe.

Astfel, Consiliul Audiovizualului a sancționat posturile de televiziune „RTR Moldova”, „Cinema 1” și „PEH TV”, cu amenzi a câte 5 000 de lei pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media audiovizual.

Preluat de la: diez.md