renter3.jpg

În ultimul timp, transportul alternativ a devenit tot mai popular nu doar printre tineri, atât pentru comoditate, cât și pentru sustenabilitate. Știm cu toții despre trotinetele electrice care își așteaptă „proprietarii” la fiecare colț al Chișinăului, însă dacă vrei să încerci ceva nou, îți sugerăm bicicletele electrice. Probabil ai auzit despre aceste biciclete nu o dată și, de ce nu, te-ai gândit că ai putea să încerci acest tip de transport alternativ. Să știi că o poți face chiar la Chișinău prin intermediul Renter.

Renter este un serviciu de închiriere a bicicletelor electrice, destinat în primul rând livratorilor de mâncare, dar și persoanelor dornice să exploreze orașul pe două roți.

Povestea Renter a început atunci când Dan Trohin, un tânăr de 19 ani, a venit cu ideea implementării unui marketplace de închirieri de obiecte. „Ideea s-a schimbat de foarte multe ori, însă într-un final am decis să ne nișăm pe ceva anume și am ales bicicletele electrice, ca o alternativă pentru curieri. Avusesem o conversație cu o persoană care locuiește în Regatul Țărilor de Jos și ne-a inspirat faptul că acolo acest lucru este foarte dezvoltat”, a povestit Dan.


Sursă foto: Dan Trohin/arhivă personală

Pentru ca ideea să prindă viață, membrii echipei Renter au procurat din România șase biciclete electrice, trei de mărimea L și trei de mărimea XL.

Deja de o lună, în funcție de preferințe și necesități, bicicletele pot fi închiriate pentru o zi, două săptămâni, o lună sau trei luni. Bicicleta poate atinge o viteză maximă asistată de 25 de kilometri pe oră, iar prețurile diferă în funcție de pachetul pe care îl alegi. „Sunt două pachete de închiriere ‒ simplu și pro. Costul pentru o zi este de 249 de lei și, respectiv, 299 de lei, iar cu cât este mai mare perioada pentru care se închiriază bicicleta electrică, cu atât prețul este mai mic. De curând, am semnat un contract de închiriere cu cineva care își dorește să utilizeze bicicleta electrică timp de un an”, a precizat Dan.

Dacă ai dubii în ceea ce privește bicicleta electrică, să știi că poți închiria una pentru 30 de minute, timp în care să o testezi. Acest serviciu este gratuit.


Sursă foto: Facebook/Renter

Potrivit lui Dan, procesul de testare a unei biciclete electrice este destul de simplu. „Pe Renter este un calendar în care îți poți alege ziua și ora la care ai putea să te apropii la sediul de închiriere. După ce testezi bicicleta într-o scurtă plimbare, primești un contract de închiriere pe care trebuie să îl completezi cu datele tale. Se efectuează plata pentru chirie și primești bicicleta.”

În prețul chiriei sunt incluse următoarele lucruri: bicicleta electrică, o baterie detașabilă, încărcător pentru baterie, o cască de protecție, un lanț antifurt, un suport pentru telefon, un suport pentru geantă, o pompă, un adaptor mic, o cheie de la baterie și o cheie de la lanț. De asemenea, procesul de mentenanță este, la fel, gratuit. Elementele consumabile ale bicicletei pot fi schimbate periodic, tot gratuit.

Pe parcursul perioadei pentru care o închiriezi, bicicleta electrică se va afla la tine și va fi reîntoarsă la expirarea termenului.


Sursă foto: Facebook/Renter

„Noi ne dorim ca oamenii să afle de Renter, pentru că este perfect pentru transportatorul urban. Deplasarea prin oraș e mai eficientă, cu puțin sau fără vreun efort.”

Ești pregătit(ă) să încerci un nou tip de transport alternativ?

Preluat de la: diez.md