na_5afacb1cd25a4.jpg
Săptămâna aceasta, în Marea Britanie, un cățeluș de chow-chow a fost plasat după gratii pentru că a mușcat un polițist. Cățelul, în vârstă de patru luni, fugise de la proprietari și s-a pierdut. Acesta s-a ascuns sub capota mașinii și, potrivit poliției, împiedica siguranța circulației rutiere. Când ofițerul a încercat să scoată cățelul de sub mașină, animalul l-a mușcat de două ori. Ofițerul de poliție nu a avut răni grave, dar totuși a trebuit să meargă la spital.

Animalul a fost reținut în baza „Actului privind animalele periculoase” din 1991. Mii de britanici au semnat o petiție online pentru ca animalul să fie întors proprietarilor, iar peste o zi cățelul a fost eliberat, scrie bizlaw.md.

Reținerea cățelului chow-chow nu este unicul caz când animalele au ajuns după gratii.

În 2015, în India, poliția a reținut un papagal, care insulta o femeie de 85 de ani, de fiecare dată când aceasta apărea în fața lui. Femeia a depus o plângere la poliție, iar acolo s-a aflat că papagalul a fost învățat să înjure de proprietarul său, care a dedicat doi ani acestui scop. După monitorizarea comportamentului papagalului, poliția a decis să-l lase să plece, predându-l serviciului forestier din India pentru a determina soarta sa viitoare.

În același an, autoritățile indiene au declarat că au prins un porumbel pakistanez – spion. Pasărea suspectă a fost observată de un adolescent de 14 ani, care locuia într-un sat aflat în apropiere de Pakistan. Pe penele păsării, băiatul a găsit un mesaj în urdu, limba oficială a Pakistanului, și s-a adresat la poliție. Acolo, porumbelul a fost supus investigației cu raze X. Deși, după investigație, poliția nu a găsit nimic neobișnuit, pasărea a rămas în custodia lor.

În 2009, în Nigeria, poliția a arestat o capră, după ce aceasta a fost acuzată că a furat o mașină. Victimele au declarat că autorul furtului s-a transformat în acest animal cu ajutorul magiei negre pentru a comite infracțiunea și a rămâne nepedepsit. Ulterior, poliția a declarat că a reținut capra numai pentru a-i găsi proprietarul.

În 2013, în închisoarea braziliană a ajuns o pisică, pe care s-au găsit lucruri pentru deținuți, lipite cu bandă adezivă. Animalul avea lipite de el obiecte de tăiat, burghiuri, căști și un telefon mobil cu încărcător. Potrivit poliției, lucrurile găsite urmau a fi folosite de deținuți pentru a comunica cu infractorii aflați în libertate, precum și pentru tentative de a evada din închisoare. În cele din urmă, oamenii legii au decis să predea animalul la un azil specializat.

În Mexic, în 2008, poliția a reținut un măgar care a lovit doi bărbați. Animalul a mușcat un mexican în vârstă de 63 de ani și, de asemenea, a provocat răni fizice unui agricultor de 52 de ani, care a venit în ajutorul lui. Proprietarul măgarului a fost de acord să plătească victimelor despăgubiri în valoare de 420 de dolari. Animalul a fost ținut în arest timp de trei zile, după care a fost eliberat.

În Germania, în 2015, o veveriță a fost arestată pentru că urmărea o femeie prin tot orașul. Studiind circumstanțele cazului, poliția a ajuns la concluzia că animalul a fost agresiv și l-a plasat în arest. La poliția s-a aflat că veverița suferea de epuizare, iar aceasta putea fi cauza comportamentului ei ciudat. În cele din urmă, ea a fost predată unui centru specializat de ajutorare a animalelor sălbatice.

Preluat de la: diez.md